Verkkouutiset

Kansanedustaja: Postia jaettu epämääräisesti keväästä 2014 lähtien

Perussuomalaisten Maria Tolppanen jätti kirjallisen kysymyksen "postin epämääräisestä jakelusta".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Maria Tolppasen (ps.) kysymyksen mukaan ”viime vuosina Itella/Posti on ollut median otsikoissa useaan kertaan negatiivisessa merkityksessä. Postin toimintaa on kritisoitu mm. toimipisteiden lakkauttamisista ja jakelukeskusten keskittämisistä vain isoimmille paikkakunnille”.

Hän viittaa kevään 2014 perusjakelun yt-neuvotteluihin, jotka johtivat yli 400 työntekijän irtisanomisiin. Tämän jälkeen posti ei Tolppasen mukaan ole kulkenut ajallaan.

”Nyt postin jakelu takkuilee pahasti varsinkin pienillä paikkakunnilla ja haja-asutusalueilla. Esimerkiksi Lapualla päivän postia on jaettu klo 18:n ja 21:n välillä illalla, ja useana päivänä postia ei ole jaettu ollenkaan. Jakamatta jäänyt posti on toimitettu useita päiviä myöhässä. On tapauksia, joissa kirje oli päivätty 14.1., ja posti toimittaa sen perille vasta 19.1.”, kysymyksessä todetaan.

”Hankalin tilanne on silloin, jos posti tuo laskun vasta eräpäivän jälkeen. Tästä koituu aiheetonta haittaa kansalaisille. Postin mukana voi olla kansalaisille tärkeitä kirjeitä, joihin heidän tulee vastata kiireellisesti. Ei ole oikein, että postia jaetaan näin epämääräisesti ja sen perille toimittaminen kestää lähes viikon”.

Maria Tolppasen mukaan postin uudet irtisanomiset tulevat tilanteessa, jossa ”tänä vuonna viikolla 1 jakamatta jääneiden postien jättöpaikkoja oli 120 000, ja viikolla 2 yli 160 000”. Hän kysyy asianomaiselta ministeriltä ”mitä hallitus aikoo tehdä, jotta kansalaisten postinjakelu saadaan ajallaan toimitetuksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)