Verkkouutiset

Timo Soini: Poliitikot jatkavat elämää Lemmenlaivassa populismista jankuttaen

Perussuomalaisjohtajan mielestä suurimpaan ääneen populismista puhuvat ne, jotka eivät ole asiaa tutkineet, saati ymmärtäneet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kirjoittaa blogissaan tietävänsä jotakin populismista sekä käytännössä että teoriassa, kun on sekä tutkinut että harjoittanut sitä.

– Populismi on olkikoira, jonka syyksi pistetään vanhojen puolueiden epäonnistuminen kautta Euroopan. Ei mikään liike synny tyhjästä vaan perustavaa laatua olevista epäkohdista, vallan väärinkäytöstä ja kansan unohtamisesta, Timo Soini toteaa. Hän tarkoittanee olkinukkea.

Soinin mukaan Brexit-äänestys on annettu malliesimerkiksi tapauksesta, jossa kansa ”äänesti väärin”.

– Ei kansa äänestä väärin vaan se äänestää niin kuin hyväksi näkee. Suomi menettää hyvän liittolaisen ja ystävän EU:ssa. Se on paha tappio koko EU:lle.

– Britanniassa kansanäänestyksen hävinneet poliitikot erosivat. Euroopan Unionissa ei vastaavaa vastuunkantoa ole tapahtunut. Jankutetaan populismista ja elämä Lemmenlaivassa jatkuu entiseen tapaan.

Kostomentaliteettia, pahaa tahtoa tai revanssihenkeä ei pitäisi hänen mukaansa sallia, sillä Britannia on Euroopalle tärkeä.

– Mitä tulemme näkemään. Mistään mitään ymmärtämätöntä populismilla pelottelua ja kovien kantojen laukomista julkisuuteen ja kuitenkin Brexit on hoidettava. Hoidetaan se mieluimmin hyvin kuin huonosti, Timo Soini ennustaa.

– EU:lla eikä Britannialla ole varaa koppavuuteen. Toivon parasta ja pelkään pahinta. Ja syyllinenkin on selvä, jos pieleen menee; populismi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)