Timo Soini: Poliitikot jatkavat elämää Lemmenlaivassa populismista jankuttaen

Perussuomalaisjohtajan mielestä suurimpaan ääneen populismista puhuvat ne, jotka eivät ole asiaa tutkineet, saati ymmärtäneet.

  • LKS 20170317 Ulkomimisteri Timo Soini (vas.) ja perussuomalaisten Mika Niikko keskustelevat mennessään eduskunnan täysistuntoon perjantaina 17. maaliskuuta 2017. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    ()

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kirjoittaa blogissaan tietävänsä jotakin populismista sekä käytännössä että teoriassa, kun on sekä tutkinut että harjoittanut sitä.

– Populismi on olkikoira, jonka syyksi pistetään vanhojen puolueiden epäonnistuminen kautta Euroopan. Ei mikään liike synny tyhjästä vaan perustavaa laatua olevista epäkohdista, vallan väärinkäytöstä ja kansan unohtamisesta, Timo Soini toteaa. Hän tarkoittanee olkinukkea.

Soinin mukaan Brexit-äänestys on annettu malliesimerkiksi tapauksesta, jossa kansa ”äänesti väärin”.

– Ei kansa äänestä väärin vaan se äänestää niin kuin hyväksi näkee. Suomi menettää hyvän liittolaisen ja ystävän EU:ssa. Se on paha tappio koko EU:lle.

– Britanniassa kansanäänestyksen hävinneet poliitikot erosivat. Euroopan Unionissa ei vastaavaa vastuunkantoa ole tapahtunut. Jankutetaan populismista ja elämä Lemmenlaivassa jatkuu entiseen tapaan.

Kostomentaliteettia, pahaa tahtoa tai revanssihenkeä ei pitäisi hänen mukaansa sallia, sillä Britannia on Euroopalle tärkeä.

– Mitä tulemme näkemään. Mistään mitään ymmärtämätöntä populismilla pelottelua ja kovien kantojen laukomista julkisuuteen ja kuitenkin Brexit on hoidettava. Hoidetaan se mieluimmin hyvin kuin huonosti, Timo Soini ennustaa.

– EU:lla eikä Britannialla ole varaa koppavuuteen. Toivon parasta ja pelkään pahinta. Ja syyllinenkin on selvä, jos pieleen menee; populismi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.