Päätös poliisin toimipisteiden lakkauttamisista kevään aikana

Päätös poliisin toimipisteiden mahdollisista lakkauttamisista tehdään lausuntokierroksen jälkeen maaliskuussa.

  • LKS 20150306 Poliisi Tampere-talolla Tampereella itsenäisyyspäivän aamuna perjantaina 6. joulukuuta 2013. LEHTIKUVA Timo Jaakonaho

    Poliisiasemia on nyt 119.

    ()

Asiassa kuullaan muun muassa relevantteja kuntia sekä alueellistamisen koordinaatioryhmää, kertoo sisäministeriö tiedotteessaan.

Poliisihallituksen selvityksen tavoitteena on karsia toimipisteverkostoa ja alentaa toimitilakustannuksia, ottaen huomioon jo tehdyt tai käynnistetyt toimenpiteet.

Tavoitteena on myös hillitä poliisimiesten määrän laskua toisin sanoen siirtää määrärahoja seinistä toimintaan. Poliisin operatiivinen toimintakyky ei myöskään saa heikentyä uudistusten myötä.

Sisäministeriön mukaan yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset ja talouden kiristyminen edellyttävät, että poliisi suunnittelee palvelunsa uudella tavalla.

– Odotukset asuinpaikasta riippumattomien ja sähköisten palveluiden suuntaan kasvavat. Sähköinen asiointi palvelumuotona uudistaa sekä poliisihallintoa että asiakkaille tarjottuja palveluja.

Poliisiasemia on nyt 119 eri puolella Suomea. Uusia poliisitaloja rakennetaan tällä hetkellä Kotkaan ja Joensuuhun sekä peruskorjataan tiloja poliisin käyttöön Lahdessa, Lappeenrannassa ja Oulussa.

Ehdotuksessaan Poliisihallitus lähtee siitä, että yhden toiminnon toimipisteitä ei tulisi jatkossa sisältyä poliisin palveluverkkoon.

Poliisihallituksen mukaan esitetyillä poliisiasemien lakkauttamisilla saadaan aikaan hieman yli miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

Poliisihallitus esittää, että seuraavista tiloista luovutaan:

Helsingin poliisilaitos

- Malmin poliisiasema, osittain

- Itäkeskuksen säilytystilat

- Töölön säilytystilat

- Länsi-Pasilan autohallit, osittain

- Hartwall Areenan autopaikat Pasilassa

Itä-Suomen poliisilaitos

- Ilomantsin poliisiasema

- Juvan poliisiasema

- Mäntyharjun poliisiasema

- Outokummun poliisiasema

- Siilinjärven poliisiasema

Itä-Uudenmaan poliisilaitos

- Mäntsälän poliisiasema

Lounais-Suomen poliisilaitos

- Euran poliisiasema

- Huittisten poliisiasema

- Kaarinan poliisiasema

Oulun poliisilaitos

- Haukiputaan poliisiasema

- Limingan poliisiasema

Sisä-Suomen poliisilaitos

- Mänttä-Vilppulan poliisiasema

- Lempäälän poliisiasema

- Ylöjärven poliisiasema

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.