Totta se on - IS kertoo poliisin laittavan hämääviä CD-levyjä peltipoliiseihin

CD-levyn välähdys peltipoliisin tyhjässä "salama-aukossa" saa autoilijan uskomaan, että siellä on kamera.

  • LKS 20160201Kehä I:llä otetaan helmikuun alussa käyttöön ensimmäistä kertaa automaattivalvontakamerat eli niin kutsutut peltipoliisit. Tieosuudella sattuu eniten onnettomuuksia Suomessa. Automaattivalvontakamera Kehä I:llä Espoon Laajalahdessa maanantai-iltana 1. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Suomessa on noin 930 peltipoliisitolppaa ja noin 90 kameraa. Niistä päällä on kerrallaan noin 40-70.

    ()

Ilta-Sanomien mukaan autoilijoiden tarina nopeusvalvontatolppiin sijoitetuista CD-levyistä on täyttä totta eikä urbaanilegendaa.

Kun poliisi laittaa CD-levyn tyhjän peltipoliisin aukkoon, se voi välähtää ohimenijälle muistuttaen kromin tai hopean sävyistä salamavaloa.

– Keino on ollut käytössä jo vuosia. Havaittiin, että se on toimiva juttu, poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein sanoo IS:ssa.

"Hämäyssalamat" kehitti leppävirtalainen jo eläkkeellä oleva konstaapeli.

Helsingin seudulla poliisi on kehittänyt myös kameran linssiä muistuttavan hämäyslinssin tyhjään peltipoliisiin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.