Verkkouutiset

Ympäristöministeriö Talvivaarasta: Ympäristöä suojeltava kaikissa olosuhteissa

Ympäristöministeriön kansliapäällikön Hannele Pokan mukaan ympäristönsuojelun kannalta tarpeelliset toimet on tehtävä kaikissa olosuhteissa kaivoyhtiö Talvivaaran tapauksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Talvivaaran osavuosikatsauksen mukaan yhtiön taloudellinen tilanne on erittäin vaikea ja se hakee lisärahoitusta toiminnan jatkamiseksi. Pokan mukaan ympäristönsuojelun kannalta tarpeelliset toimet on tehtävä kaikissa olosuhteissa.

– Viranomaisten tehtävänä on valvoa, että toiminta on kaikissa tilanteissa ihmisten ja ympäristön kannalta turvallista ja että lupaehtoja noudatetaan, hän huomauttaa tiedotteessaan.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto päättää mahdollisista ympäristö- ja vesitalousluvista sekä niiden muutoksista. Kainuun ELY-keskus puolestaan toimii edelleen kaivoksen ympäristöluvan valvontaviranomaisena.

– Ympäristönäkökulmasta Talvivaaran tilanne ei tällä hetkellä ole akuutti, mutta laitoksen vesitaseen hallinta on haastavaa pitkällä tähtäimellä. Vesitaseen tasapainottamiseksi ja riskien minimoimiseksi tarvitaan lisätoimenpiteitä, kansliapäällikkö Pokka jatkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)