Verkkouutiset

Pohjoisessa poikkeuksellinen syyskuu

Syyskuun keskilämpötila vaihteli rannikkoalueiden ja maan kaakkoisosan runsaasta 12 asteesta Pohjois-Lapin vajaaseen 9 asteeseen ja oli koko maassa tavanomaista korkeampi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pienin poikkeama oli maan länsiosassa, jossa se jäi paikoin vajaaseen kahteen asteeseen. Lapissa poikkeama oli yleisesti runsaat kolme astetta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan syyskuun keskilämpötila oli maan etelä- ja keskiosassa yleisesti harvinaisen korkea, eli näin korkea syyskuun keskilämpötila toistuu nykyilmastossa keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa.

Maan pohjoisosassa syyskuu oli poikkeuksellisen lämmin ja monilla Lapin havaintoasemilla syyskuu oli jopa mittaushistorian lämpimin, kuten esimerkiksi Kemi-Tornion, Rovaniemen ja Ivalon lentokentillä.

Kuukauden korkein lämpötila, 22,0 astetta, mitattiin sekä Lappeenrannan Konnunsuolla 1. syyskuuta että Inarin Angelissa 11. syyskuuta.

Syyskuun alin lämpötila, -3,0 astetta, mitattiin sekä Kemijärven lentokentällä että Sallan Naruskassa 29. päivänä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)