Verkkouutiset

Miinalaiva Pohjanmaa pelastuu romutukselta

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kumosi tiistaina miinalaiva Pohjanmaata koskevan romutuspäätöksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alkuperäisen romutuspäätöksen jälkeen alukselle on löytynyt ostaja, Meritaito Oy, joka ministerin mukaan täyttää sen jatkokäyttöön liittyvät vaatimukset.

Valtion omistama Meritaito, entinen Merenkulkulaitos, tuottaa puolustushallinnolle keskeisiä merenmittaukseen liittyviä palveluja.

Asiaa käsitellään valtioneuvoston yleisistunnossa torstaina.

Alus rakennettiin Wärtsilän Helsingin telakalla ja se luovutettiin merivoimille 8. kesäkuuta 1979. Vuodesta 1982 alus toimi merivoimien koululaivana.

Alus uudistettiin täysin 1996–1998. Vuoden 2011 aikana Pohjanmaa osallistui Euroopan unionin merirosvouden vastaiseen Atalanta-operaatioon Adenin lahdella tehtävänä suojella ruokakuljetuksia. Huhtikuussa 2011 Pohjanmaa otti kiinni laivan, jota epäiltiin yhdeksi merirosvojen emälaivoista. Alus pysähtyi vasta, kun sen eteen ammuttiin varoituslaukauksia. Laivalta löytyi aseita ja merirosvoukseen liittyvää materiaalia. Laivan kahdeksantoista miehistönjäsentä vangittiin. Merirosvojen alus räjäytettiin ja upotettiin kolme päivää myöhemmin.

Pohjanmaa poistui käytöstä vuonna 2013.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)