Verkkouutiset

Jussi Niinistön kuva seulaksi ammutusta löydöstä – ”saimme takaisin taistelukentälle jäänyttä omaisuutta”

Puolustusministeri Jussi Niinistö otti vastaan puolustusministeriön nimellä varustetun sotalöydön.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Puolustusministeriö sai niin sanotusti takaisin Talin taistelukentälle jäänyttä omaisuuttaan”, Jussi Niinistö (ps.) kirjoittaa blogissaan.

Puolustusministeri on julkaissut kuvan (alla) suuresta pyöreästä, puolustusministeriön nimellä varustetusta metallikappaleesta Twitterissä.

Niinistön mukaan kyse on sodanaikaisesta polttoainetynnyrin kannesta, jota on rei’istä päätellen käytetty aikanaan Suomi-konepistoolin kohdistamiseen.

Suomen armeija pysäytti Neuvostoliiton joukot massiivisessa Tali-Ihantalan taistelussa, joka käytiin kesä- ja heinäkuun aikana vuonna 1944. Taistelu on Pohjoismaiden historian suurin. Siihen osallistui kaikkiaan noin 50 000 suomalaista ja 150 000 neuvostoliittolaista.

Kannen luovuttivat puolustusministeriölle Mika Albertsson, Jarkko Inkilä ja Harri Ahonen. Se löytyi sotavainajien etsintätöissä, joita Albertsson tiimeineen tekee rajan takana.

”Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys ry organisoi sankarivainajien etsintätyötä ja ylläpitää vuosien 1939–1945 sodissa ja niiden sotavankeudessa menehtyneiden, Suomen rajojen ulkopuolelle jääneiden suomalaisten sotavainajien muistoa. Arvostan tätä työtä”, Jussi Niinistö kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)