Verkkouutiset

Pääministeri Sipilä muuttoliikekriisistä: Tilanne on haastava kaikille Pohjoismaille

Pohjoismaat aikovat vastata muuttoliikekriisiin yhteistyöllä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjoismaisten pääministerien Tanskan Helsingørissä ja Kongens Lyngbyssä perjantaina ja lauantaina lokakuuta järjestetty kesäkokous keskusteli ennätyksellisestä muuttoliikkeestä Pohjoismaihin.

– Tilanne on haastava kaikille Pohjoismaille. On tärkeää, että toimimme yhdessä niin pohjoismaisella kuin eurooppalaisellakin tasolla. Esimerkiksi Suomen ja Ruotsin yhteistyö on ollut erittäin tiivistä ja hyvää, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Pohjoismaiden pääministerit korostivat tarvetta puuttua kansainvälisesti ja tehokkaasti syihin, jotka saavat ihmiset jättämään kotimaansa sekä lisätä humanitääristä apua pakolaisleireillä konfliktialueiden läheisyydessä.

– Aiheettomasti turvapaikkaa hakevat on palautettava tehokkaasti yhteisten kriteerien mukaisesti, ja turvapaikan saaneita on tuettava integroitumaan nopeasti, pääministerit totesivat.

Pääministerit keskustelivat myös muusta pohjoismaisesta yhteistyöstä kuten turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä talouskehityksen vauhdittamisesta entistä toimivammalla yhteistyöllä. Esillä oli myös kansainvälisiä kysymyksiä, kuten Venäjä ja Ukraina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)