Verkkouutiset

IS: Psykiatrijohtaja arvostelee diagnoosin käyttöä politiikan lyömäaseena

Psykiatriyhdistyksen puheenjohtajan mukaan ei voida hyväksyä lääketieteellisenä toimintana ihmisen diagnosointia häntä tapaamatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen vasemmistoliiton puheenjohtaja ja psykiatri Claes Andersson, 79, nimitti tiistaina useissa haastatteluissa USA:n presidentti Donald Trumpia ”narsistiseksi psykopaatiksi”. Lääkäri Andersson sanoi presidentin kärsivän persoonallisuushäiriöstä.

Ilta-Sanomissa Psykiatriyhdistyksen puheenjohtaja Sami Pirkola sanoo, että ”psykiatrisia diagnooseja ei tulisi käyttää tällä tavalla lyömäaseena tai oman ahdistuneisuuden helpottamiseen”.

Pirkola sanoo toisaalta myös ymmärtävänsä Anderssonia ”tässä kohdassa”, kun ihmiset ovat huolissaan.

”En ole ketään kieltämässä, mutta yhdistyksen puheenjohtajana en suosittele tällaista. Käyttäisin muita määreitä kuin diagnostiikkaa”, Sami Pirkola toteaa IS:lle.

Pirkolan mukaan psykiatrin ei ole yleisellä tasolla mahdollista eikä pitäisi tehdä diagnoosia tapaamatta henkilöä.

”Se, mitä kuulemme kieltämättä hyvin erikoisesta Yhdysvaltain johtajasta, ei ole sellaista tietoa, jonka pohjalta diagnoosin voisi tehdä”, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)