"Missä voi tutustua Sdp:n neljän miljardin säästölistaan?"

Kokoomusedustajan mielestä Sdp:n esittelemä velkapiirakka kertoo enemmän heiluttelijasta kuin heilutettavasta.

  • Sdp:n Antti Lindtman kertoi eduskunnassa tiistaina, että "minulla on täällä tilasto, josta nähdään, että kokoomus on hallituskausien aikana ottanut eniten kaikista suomalaisista puolueista velkaa".

    ()

Sdp:n poliitikot ovat viime aikoina esitelleet teettämäänsä piirakkakuvaajaa, joka havainnollistaa Suomen velkaantumisen vastuuta puolueittain.

Kokoomuksen kansanedustajan Timo Heinosen mielestä idea on lapsellisen naiivi.

– Siinä on katsottu vuosi kerrallaan, miten paljon valtio on velkaa ottanut ja sitten laitettu kyseinen velka aina kaikkien kyseisenä vuonna hallituksessa olleiden puolueiden piikkiin. Tämän myötä Sdp levittää tietoa, että kokoomuksen ollessa hallituksessa on otettu eniten velkaa. Itse asiassa sekään ei taida pitää paikkaansa, vaan taitaa tällä demarien tieteellisellä tutkimuksella suurimmaksi maamme velkaannuttajaksi saada Rkp:n?, Timo Heinonen kirjoittaa blogissaan.

– Olkoot miten tahansa, niin tällaisen velkakakkaran heiluttelu täysistunnoissa ja sosiaalisessa mediassa kertoo enemmän heiluttelijasta kuin heilutettavasta.

Hänen mukaansa ylijäämän aikaan demarit olivat innokkaimmat jakovaran jakajat ja kokoomus jäi aika yksin puolustamaan velanlyhentämistä.

– Samaan aikaan Sdp ei kerro sitä, että puolue on ollut kokoomuksen kanssa samassa hallituksessa 1987-1991, 1995-2003 ja 2011-2015. Kuvitteleeko joku oikeasti, että esimerkiksi viime vaalikaudella 2011-2015 Sdp olisi ollut se puolue, joka halusi hillitä velkaantumista enemmän kuin kokoomus?

Timo Heinosen mukaan Sdp on nyt kiihtyvällä tahdilla ollut esittämässä säästöjen peruuttamisia. Hänen mukaansa puheenjohtaja Antti Rinne ei tiistaina esittänyt mitään korvaavia säästöjä eduskunnassa, mutta menolisäyksiä ehdottavia talousarvioaloitteita demarit ovat tehneet 750 miljoonan euron edestä.

– Vielä ennen viime eduskuntavaaleja Sdp esitti neljän miljardin euron sopeutusta alkaneelle vaalikaudella 2015-2019. Tästä kolme miljardia piti demareiden mielestä päättää heti hallitustaipaleen aluksi ja vuonna 2017 Sdp oli valmis sopimaan miljardin lisäsopeutuksesta, jos on tarpeen. Kolmen miljardin sopeutuksesta Sdp olisi ennen vaaleja hoitanut leikkaamalla menoja kaksi miljardia ja miljardi oli tarkoitus saada veroja lisää. Tässä oli sentään jotain vastuullisuutta vaalien jälkeisiin puheisiin verrattuna. Nyt säästöistä ei enää ole puhuttu mitään, Heinonen kirjoittaa.

Heinosen mukaan hallitus ei ole löytänyt niin pientä säästöä, että se demareille kelpaisi.

– Kysymys kuuluukin: missä voi tutustua Sdp:n neljän miljardin säästölistaan?

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.