Verkkouutiset

”Brewdog kasvoi nyrkkipajasta kansainväliseksi” – joukko kansanedustajia pienpanimoiden asialla

Joukko eri puolueiden kansanedustajia haluaa helpottaa kotimaisten pienpanimoiden valmistamien oluiden ulosmyyntiä. Tällä hetkellä ulosmyynti pienpanimoilta on tiukasti säädeltyä ja Alkon hyllyille pientuottajien on vaikea päästä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustajat Mikko Alatalo (kesk.), Ari Jalonen (ps.), Johanna Karimäki (vihr.), Jukka Kärnä (sd.), Jari Myllykoski (vas.) ja Jaana Pelkonen (kok.) Jyrki Yrttiaho (vr.) aikovat jättää lakialoitteen, jossa pienpanimoiden ulosmyynti sallittaisiin 9,5-prosenttisten ja sitä miedompien oluiden osalta.

Korkeaa rajaa perustellaan aloitteessa sillä, että esimerkiksi stout-tyyppiset oluet ovat tyypillisesti 7–8 -prosenttisia.

Aloitteen taustalla on halu edistää kotimaista työllisyyttä. Tuotantoketju mallasohrapelloilta kuluttajille työllistää tällä hetkellä noin 30 000 henkilöä.

Kansanedustajat toteavat, että maailmalta on jonkin verran esimerkkejä, miten pienistä panimoista on voinut nopeasti kasvaa merkittäviä työllistäjiä ja viennin harjoittajia.

– Jos katsoo esimerkiksi brittiläisen Brewdog-panimon tietä kahden hengen nyrkkipajasta vuonna 2007 nykyiseksi kansainväliseksi yritykseksi, voi olla optimistinen pienpanimotoiminnan potentiaalista Suomessakin, kansanedustajat sanovat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)