Verkkouutiset

Kansanedustaja ihmettelee: Maitoa juovia ihmisiä kuvataan iilimadoiksi

Kansanedustaja, MTK:n johtokunnan jäsen Pertti Hakasen (kesk.) mielestä Animalian jakaman Anti-Animalia palkinnon myöntämisperusteet eivät ole perusteltuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Animalia myönsi perjantaina kielteisesti eläimiin vaikuttavan työn Anti-Animalia -palkinnon HKScanin ja Atrian Lihasta-viestintähankkeelle.

Keskustan kansanedustaja Pertti Hakasen mielestä mukaan syytökset siitä, että HKScan ja Atria olisivat levittäneet vääristeltyä tietoa koululaisille, eivät pidä paikkaansa.

– Omien tietojeni mukaan koululaisille suunnattu kampanja perustui faktoille. Olisi mielenkiintoista tietää, missä kohtaa Animalian mukaan on annettu epäaitoa ja vääristeltyä tietoa.

Hakasen mukaan Animalia haukkuu väärää puuta syytöksillään.

– Sain käsiini oikeutta eläimille –järjestön lehtisen, joita jaettiin alkuvuodesta nuorten jatkokoulutusmahdollisuuksia kartoittavilla messuilla. Siinä, jos missä, annettiin erityisen röyhkeällä tavalla virheellinen kuva kotieläintuotannosta.

Hakasen mielestä lehtinen oli kaiken kaikkiaan karmaisevaa luettavaa.

– Ihmisiä, jotka juovat maitoa, kuvataan iilimadoiksi. Kotieläinten suuhun laitetaan sanoja, jotka on sitten kirjattu sitaatteihin. Jatkuvasti tehdään täysin absurdeja rinnastuksia ihmisten ja eläinten välillä. Tämäkö on sitä paljon peräänkuulutettua ja faktoihin perustuvaa oikeaa tietoa, Hakanen kysyy?

– Haluan ehdottomasti, että Animalia ottaa kantaa tähän jaettuun propagandalehtiseen aivan, kuin se otti Atrian ja HKScanin kampanjaankin. On mielestäni reilua olettaa, että osoiteltaessa muita sormella, katsotaan tasapuolisesti kaikkia kentän toimijoita, Hakanen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)