Verkkouutiset

Petteri Orpo: Ei automaattista eläkkeelle pääsyä pitkäaikaistyöttömille

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on valmis keskustelemaan matalan tuottavuuden työn tukemisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ei halua luoda automaatiota, jolla 60 vuotta täyttävä pitkäaikaistyötön pääsee eläkkeelle.

– Minusta se ei ole järkevää. Sen sijaan ne pitkäaikaistyöttömät, joiden osalta inhimillisesti tiedetään, että paluu työmarkkinoille on hyvin vaikeaa tai mahdotonta, niin minusta heidän osaltaan on hyvä, että etsitään ratkaisuja, ja heitä on aika paljon, Orpo sanoi tiedotusvälineille kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä Turussa.

Orpon mielestä työttömyysturvaa ja sosiaaliturvaa täytyy kehittää pala palalta nykyistä aktivoivampaan ja kannustavampaan suuntaan.

– En haluaisi olla luomassa matalapalkkatöitä, mutta olen kyllä valmis keskustelemaan matalan tuottavuuden työn tukemisesta, erilaisista palkkatukimalleista, joilla matalammin palkattukin työ kannattaisi ottaa vastaan.

Hän sanoi periaatteenaan olevan, että tuetaan mieluummin työntekoa kuin työttömänä oloa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on sanonut puolueensa olevan valmis perumaan päivähoitomaksujen korotukset, mikäli pääomaveroa korotetaan prosenttiyksiköllä. Kokoomus haluaisi luopua budjettiriihessä päivähoitomaksujen korotuksista.

Orpo toisti, ettei hän halua lähteä julkiseen huutokauppaan budjettiriihen asioista. Hän totesi kuitenkin, että pääomaveron nosto olisi myrkkyä työllisyydelle, investoinneille ja kasvulle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)