"Homma isolle" - kokoomuksen puoluesihteeriksi uusi työmies

Puoluesihteeriksi valittu Janne Pesonen määrittelee itsensä järjestöduunariksi.

  • Janne Pesonen.

    ()

– Uskon että saatiin todella kova puoluesihteeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoi lauantaina Vantaalla.

Hänen puolueensa valtuusto valitsi Turun kauppakamariin lähtevän Minna Arveen seuraajaksi Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesosen, 37.

Alexander Stubb sanoi Janne Pesosta mieheksi, joka laittaa kaiken likoon, jolla on paljon vankkaa osaamista ja jonka jokainen puoluejohtaja haluaisi vierelleen työskentelemään. Stubb kertoi kansanedustaja Sinuhe Wallinheimolta saamastaan viestistä: "sait hyvän poliisin".

Janne Pesonen sanoo lähtevänsä hakemaan kokoomukselle aktiivista uutta rytmiä tekemiseen. Päivänpolitiikkaa hän ei usko kommentoivansa sen enempää kuin edeltäjänsä, vaan tärkein tehtävä on kokoomuksen uuden toimintatavan löytäminen.

Kiitospuheessaan puoluevaltuustolle uusi puoluesihteeri sanoi olevansa yksi porukasta, joka kiertää kentällä ja on seassa näyttämässä mallia, kannustamassa, innostamassa, ideoimassa ja tuuppimassa välillä hullujakin ideoita.

– On äärimmäisen suuri ilo ja kunnia tulla valittua Kansallisen Kokoomuksen puoluesihteeriksi. Erityisesti se lämmittää itseni, kollegoiden ja monien muiden järjestöduunareiden mieltä, että kansanliikkeen puoluesihteeriksi voi nousta myös tällainen itsestään isoa numeroa tekemätön, joka sitten ehkä omilla näytöillään pystyy puolueyhteisössä etenemään, Janne Pesonen sanoi.

Pesonen sanoo puolueen mallissa asiat tarjoillun aika lailla valmiiksi pureskeltuina ja sitten kuunnellun korva herkällä, mitä ihmiset sanovat.

– Jos pystyttäisiin löytämään siihen vielä seuraava vaihde, jossa oltaisiin aidossa vuorovaikutuksessa. Ministerin tunnin tupailta ei olisikaan kolme varttia puhetta ja kolme kysymystä, vaan 10-15 minuutin puhe ja sitten haastettaisiin ja oltaisiin eri mieltä, hän tuumaa.

Janne Pesonen kertoo kuulleensa olevansa kova ideoimaan ja innostumaan mutta myös toteuttamaan.

– Näin kai sitä pitäisi itseään luonnehtia, kun on näin tullut viikon aikana aika tömäkästi kehutuksi... Itse olen kokenut itseni enemmän taustavaikuttajaksi kuin eturivissä omaa profiilia nostavaksi, mutta kun käsky käy niin astutaan eturiviin, Janne Pesonen sanoo.

Puoluevaltuustolle Pesonen kertoi harrastavansa voimalajeja. Hän sanoo touhunneensa monipuolisesti raudan kanssa ja viimeisen puolen vuoden ajan crossfitiä. Kotona ovat kolme- ja nelivuotiaat lapset. Vaimo kannusti kovasti lähtemään isoon haasteeseen.

– Sen siitä saa kun ottaa vaimon järjestön sisältä, ei sitten ala vastaankaan laittamaan, Pesonen naureskelee.

Puoluevaltuustossa toisteltiin Janne Pesosen eduskuntavaalien alla viljelemää työkehotusta "homma isolle". Helsingin Jarmo Kelo totesi, että "perussuomalaisten (Matti) Putkonen saa haastajan".

– Kyllä mä siitä itseni tunnistan. Minulla on järjestöduunarin sielu enkä usko että sitä puoluesihteerin natsat vievät mihinkään. Palautteen perusteella olen onnistunut innostamaan porukkaa tekemään ja saamaan omia liikkeelle ja isomman vaihteen kokoomuslaisten tekemiseen. Jospa sitä saisi koko maahan laajemminkin levitettyä, Pesonen kuvailee.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.