Verkkouutiset

Ulkomaalaisten perheenjäsenten oleskelulupahakemukset maksullisiksi

Sisäministeriö on asettanut hankkeen valmistelemaan asetusmuutosta, jolla ulkomaalaisten perheenjäsenten oleskelulupahakemukset tulisivat maksullisiksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muutoksen taustalla ovat viime vuoden ennätyksellisen suuret hakemusmäärät, joiden käsittely vaatii aiempaa huomattavasti suurempia resursseja.

Turvapaikanhakijoiden määrä kymmenkertaistui viime vuonna, ja sen myötä myös turvapaikanhakijoiden perheenjäsenten ensimmäisten oleskelulupahakemusmäärien ennakoidaan kasvavan merkittävästi kuluvan vuoden kesästä alkaen.

– Hakemusmaksuista kerättävillä tuloilla voitaisiin kattaa valtion talouden kustannuksia, joita henkilöstötarpeen kasvu aiheuttaa, toteaa sisäministeriö.

Muutos koskisi kansainvälistä suojelua saaneen ulkomaalaisen perheenjäsentä, joka hakee oleskelulupaa perhesiteen perusteella ennen kuin perheenkokoajalle on myönnetty pysyvä oleskelulupa, jos perhe on muodostettu ennen perheenkokoajan Suomeen tuloa.

Asetuksen muutoksen on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)