Jaana Pelkonen tulkitsee ministerin tahtoa: "Viinien sijaan lisää kossua"

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen katsoo ministeri Juha Rehulan pohjaehdotuksen uudeksi alkoholilaiksi tarkoittavan lisää myyntiä Alkolle.

  • LKS 20151015 Kokoomuksen Jaana Pelkonen (kesk.) ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (oik.) ennen eduskunnan täysistuntoa Helsingissä 15. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA Jussi Nukari

    Jaana Pelkonen (keskellä) ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (oik.).

    ()

”Mielenkiintoista. #Viini'en sijaan lisää #kossu'a kansalle”, Jaana Pelkonen tviittaa.

Toisessa tviitissään Pelkonen toteaa ”Rehulan kertovan näkemyksistään” ja kirjoittaa ”lisää myyntiä Alkolle”.

Pelkonen viittasi perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) näkemyksiin uudesta alkoholilaista.

Rehula esitteli torstaina pohjaehdotuksensa alkoholilain kokonaisuudistuksesta hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ministerityöryhmälle. Siinä ministeri muun muassa toteaa, etteivät vahvat oluet ja viinit ole tulossa vähittäiskauppoihin.

”Alkon monopoliasemaa ei alkoholihaittojen vähentämisen näkökulmasta ole syytä muuttaa”, Rehula totesi.

Ministeri ei myöskään jatkaisi vähittäiskauppojen alkoholin myyntiaikoja. Alkon myyntiaikaa Rehula olisi kuitenkin valmis pidentämään yhdeksään illalla.

Rehulan ehdotus on jakanut mielipiteitä. Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin totesi sen olevan kannatettava. Päivittäistavarakauppa ry luonnehti sitä puolestaan pettymykseksi.

Myös esimerkiksi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka olisi valmis Rehulan ehdotuksia rohkeampiin alkoholilain uudistuksiin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.