Verkkouutiset

Jaana Pelkonen: Ministeri on oikeassa, viinit ja vahvat pienpanimo-oluet ruokakauppaan

Kokoomuksen kansanedustaja tervehtii ilolla elinkeinoministerin kantaa viinien myynnin sallimiseksi ruokakaupoissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen tukee elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) kantaa viinien tuomisesta ruokakauppaan.

Pelkonen huomauttaa tiedotteessaan, että Rehnin mukaan viinien salliminen ruokakauppoihin toisi pienet kaupat tasavertaiseen kilpailuasetelmaan suurten myymälöiden kanssa, koska Alkot ovat tällä hetkellä suurten markettien yhteydessä.

– Elinkeinoministeri Rehnin näkemykset ovat nykyaikaisia ja edustavat myös hallitusohjelman henkeä. Elinkeinotoimintaa ja arkielämää rajoittavia turhia normeja on luvattu karsia. Olisi korkea aika sallia viinien lisäksi ruokakaupoille myös yli 4,7 -prosenttisten laadukkaiden pienpanimo-oluiden myynti, Jaana Pelkonen toteaa.

Pelkonen sanoo kansan odottavan hallitukselta konkreettisia päätöksiä.

– Sääntelyn keventäminen olisi helppo ja nopea tapa saada aikaan vaikuttavia muutoksia ja piristystä talouteen. Normien purkaminen ei vaadi budjettipanostuksia eikä kasvata byrokratiaa.

– Normien purku on hallitusohjelmaa läpileikkaava teema, jonka pitää tulla todeksi tekoina. Toivon, että ministeri (Juha) Rehula tarttuu Rehnin ajatukseen ja laittaa nopeasti liikkeelle alkoholimyyntiä vapauttavia esityksiä. Vähittäiskaupan lisäksi ravintola- ja pienpanimoalat odottavat hallitukselta tekoja vaalipuheiden katteeksi, Jaana Pelkonen kirjoittaa.

– Itse tuen ja kannatan kaikkia hallituskumppaneiden fiksuja avauksia turhien normien purkamisen saralla, hän lupaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)