Verkkouutiset

Lakialoite poistaisi isyysrahaongelman erotilanteissa

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen on jättänyt Kristiina Salosen (sd.) kanssa lakialoitteen, joka poistaisi ongelman isyysrahan osalta erotilanteissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aino-Kaisa Pekosen mukaan lakialoite sai alkunsa uutisesta isästä, joka menetti oikeuden isyysrahaan erotilanteessa.

Tapauksessa pariskunnalla oli vireillä avioero, vaimo muutti pois yhteisestä kodista ja kaksi pientä lasta jäivät isän kanssa asumaan. Isän tekemä isyysrahahakemus evättiin, koska tällä hetkellä sairausvakuutuslaissa sanotaan, että mikäli lasten isä ei ole avo- tai avioliitossa lasten äidin kanssa, ei isyysrahaa makseta.

– Laki ei tällaisenaan sovellu nykypäivään ja sitä tulee muuttaa. Isän asema ei ole lain nykymuodossa äitiin verrattuna tasa-arvoinen, Pekonen sanoo.

Lakialoitteessa ehdotetaan sairausvakuutuslakia muutettavaksi niin, että puolisoiden välien rikkoutumisesta johtuva erillään asuminen ei poista oikeutta vanhempainrahaan ja isyysrahaan, jos lasten elatuksesta ja tapaamisoikeudesta on sovittu tuomiolla tai vahvistetulla sopimuksella sekä edellyttäen, että äiti ei ole samanaikaisesti vanhempainvapaalla.

Lisäksi aloitteessa ehdotetaan sairausvakuutuslakiin muutosta, jonka mukaan ennen puolisoiden välien rikkoutumista ja erilleen muuttamista alkanut oikeus vanhempainpäivärahaan ja isyysrahaan on voimassa puolisoiden erilleen muuttamisesta huolimatta.

Lakialoitteen on allekirjoittanut 24 kansanedustajaa yli puoluerajojen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)