Verkkouutiset

Paula Lehtomäki ihmettelee Suomenmaassa kokoomuksen piikittelyä Venäjä-suhteista

Keskustan kansanedustaja, Suomi-Venäjä-Seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki ihmettelee Suomenmaassa kokoomuksen piikittelyä Venäjä-suhteista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksella on Paula Lehtomäen mielestä hyvin valikoiva huomiokyky, koska piikit lentävät pelkästään keskustalaisiin. Hän huomauttaa, että muun muassa demarit ovat puhuneet Venäjä-suhteiden vaalimisesta.

– Olen pannut merkille, että kokoomuksen suunnalta tunnetaan erityistä kiinnostusta sitä kohtaan, mitä näistä asioista sanon. En ole koskaan sanonut mitään sellaista, mikä olisi ollut mitenkään ristiriidassa hallituksen kanssa, Lehtomäki sanoo.

– Minusta näyttää siltä, ettei monivärisempi nykytilanteen tarkastelu tai minkäänlainen myönteinen perusasenne Venäjä-yhteistyötä kohtaan ole mahdollista, Lehtomäki tilittää.

Lehtomäki tuomitsee painokkaasti Venäjän toimet Krimillä ja Itä-Ukrainassa ja sanoo myös olevansa EU:n Venäjä-pakotteiden kannalla.

Hän ei kuitenkaan usko, että Venäjä palauttaisi vapaaehtoisesti Krimin takaisin Ukrainalle.

– Sen sijaan uskon, että siinäkin on joskus mahdollista päästä sopimusratkaisuun. Mutta se on pitkässä kuusessa.

Lehtomäen mielestä ”kiintoisa ajankuva on kuitenkin se, että jos joku sanoo ääneen, että kansalaistason suhteita Venäjään pitää vaalia, niin se herättää aina purkauksen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)