"Halutaan kääntää mielenkiinto pois turvapaikkakriisin ongelmista"

Puolustusministeri huomauttaa katupartioiden olevan seuraus, ei syy.

  • LKS 20151117 - LKS 20151109  Puolustusministeri Jussi Niinistö  eduskunnan talousarvioesityksen  lähetekeskustelussa 6. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Jussi Niinistö.

    ()

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kirjoittaa blogissaan, että hänen käsityksensä mukaan "katupartioilmiö ei ole käsillä olevan turvapaikanhakijakriisin suurin ongelma".

Hänen mukaansa suurempi ongelma on, että kansalaiset eivät kaikilta osin enää luota viranomaisten takaamaan turvallisuuteen.

– Katupartioinnista käydyssä julkisessa keskustelussa on havaittavissa sekin piirre, että halutaan kääntää mielenkiinto pois turvapaikkakriisin varsinaisista ongelmista: toisaalta turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista, toisaalta vastaanottokeskuksiin kohdistuneista iskuista, Jussi Niinistö kirjoittaa.

– Kansalaisten turvallisuutta lisäämään pyrkivä katupartiointi ei kuitenkaan ole syy vaan seuraus.

Niinistön mielestä turvallisuuden ylläpitäminen kuuluu lähtökohtaisesti viranomaisille.

– Ei Odinin sotureille tai muiden kyseenalaisten ideologioiden marginaaliryhmille. Tästä syystä ojensin auttavan käteni viime syksynä ja esitin sotilaspoliisireservin käyttöä täydennyspoliisitehtäviin. Eläkkeellä oleva poliisiylijohtaja Mikko Paatero puolestaan esitti kodinturvajoukkojen perustamista. Muitakin esityksiä on tehty.

Ministerin mukaan "tosiasia nimittäin on, että tulevaisuuden Suomi ei ole enää samanlainen kuin ennen turvapaikkakriisiä".

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.