Verkkouutiset

Terroritutkija Lännen Medialle: ”Terroriuhattomassa yhteiskunnassa ei kukaan haluaisi elää”

Tutkijaupseerin mukaan tiedustelulainsäädännön uudistuksen olisi pitänyt olla voimassa jo aikapäiviä sitten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaupseeri Antti Parosen mukaan Suomi laahaa pahasti jäljessä terrori-iskujen varautumisessa ja valvonnassa. Paronen kertoo Lännen Median haastattelussa, että tiedustelulainsäädännön uudistamiselle on huutava tarve.

– Lain olisi pitänyt olla voimassa ja viranomaisilla oikeudet tiedusteluun jo hyvän aikaa sitten, hän toteaa.

Paronen viittaa haastattelussa presidentti Sauli Niinistön lausuntoon, jonka kanssa hän kertoo olevansa samaa mieltä. Niinistö totesi taannoin Suomen olevan jäljessä muista länsimaisista yhteiskunnista.

Esimerkiksi perustuslailliset yksityisyyden näkökulmat ovat aiheuttaneet kitkaa tiedustelulainsäädäntöä uudistettaessa. Parosen mukaan on ymmärrettävää, että lainsäädännön päivittämisessä käytetään harkintaa. Tästä huolimatta Suomella on kiire.

Parosen mukaan Suomi on onnistunut kokoonsa nähden hyvin varautumaan terrori-iskun kaltaisiin uhkiin. Maa on pystynyt seuraamaan kansainvälistä tilannetta ilman, että sillä itsellään on ollut hätää.

Paronen muistuttaa haastattelussa realismista: Suomi ei voi antaa tiedusteluviranomaisille loputtomia valtuuksia yksityisyydensuojan kustannuksella.

– Muuten meidän yhteiskuntamme näyttäisi aivan erilaiselta, kuin miltä se nyt näyttää. Sellaisessa yhteiskunnassa ei kukaan meistä tahtoisi elää, jossa ei olisi yhtään terrorismin uhkaa, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)