Verkkouutiset

HS: Näissä kaupungeissa saa ja näissä ei saa parkkisakkoja

Suhteellisesti eniten pysäköintivirhemaksuja kerätään Helsingissä, Tampereella ja Maarianhaminassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat on selvittänyt vuonna 2014 suhteellisesti eniten ja vähiten pysäköintivirhemaksuja keränneitä Suomen kaupunkeja. Vertailussa ovat mukana Suomen kaupungit, joissa on yli 35 000 asukasta.

Helsinki keräsi asukasta kohti suhteellisesti selvästi eniten virhemaksuja, 18,02 euroa. Seuraavina tulivat Tampere, Maarianhamina, Pori, Vantaa, Jyväskylä, Kokkola, Kuopio, Lahti ja Joensuu.

Kaikkein vähiten parkkisakkoja kerättiin suhteellisesti Kajaanissa, 3,70 euroa asukasta kohden. Seuraavaksi vähiten parkkisakkoja annettiin Oulussa, Kouvolassa, Seinäjoella, Mikkelissä, Savonlinnassa, Kotkassa, Turussa, Hämeenlinnassa ja Espoossa.

Kajaani ja Oulu selittyvät harvalla asutuksella, Kouvola ja Oulu useilla kuntakeskuksilla. Kajaanin pysäköinninvalvonnassa on vain kaksi henkilöä ja esimerkiksi Jyväskylässä kahdeksan.

Toisaalta Maarianhaminassa on vain yksi pysäköinninvalvoja, mutta virhemaksuja kertyy. ”Teen kai työni kunnolla”, pysäköinninvalvoja Katja Rajavuori toteaa HS:ssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)