Verkkouutiset

”Auttaisi, jos omalla ilmoituksella voisi sairastaa kolme päivää”

Palvelualojen ammattiliitto PAMin mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksut saattavat nousta vuodenvaihteessa noin 30 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liitto väittää tiedotteessaan hallituksen valmistelleen asiaa ”kaikessa hiljaisuudessa”.

”Terveyskeskus-, päivystys- ja poliklinikkamaksujen sekä omavastuuosuuden maksukaton nostamisen raskaimmat vaikutukset kohdentuvat jälleen pienituloisiin ja eniten terveysongelmista kärsiviin ihmisiin”, PAMin puheenjohtaja Ann Selin kommentoi.

Selinin mukaan hallitus nostaisi samalla lääkärintodistuksesta perittävää maksua. Hänen mukaansa tämä iskee palvelualan työntekijöihin.

”Asiakaspalvelutilanteissa erilaiset taudit tarttuvat herkästi ja terveyskeskuskäyntejä vaativia sairauksia on erityisesti talven mittaan paljon. Asiakasmaksujen korotukset ovat matalapalkka-aloilla työskenteleville iso erä. Tilannetta auttaisi toki, jos omalla ilmoituksella voisi sairastaa kolme päivää, mikä useimmiten riittäisi esimerkiksi perusflunssasta toipumiseen”, Selin sanoo.

Maksuasetuksen muutoksella tavoitellaan terveyskeskuskäyntimäärien laskua.

”Päätöksistä heijastuu ihmiskuva, jota ei ole totuttu näkemään Suomessa politiikan toimeenpanossa. Hallitukselle kansalaiset ovat työtä mahdollisuuksiensa mukaan vältteleviä ja ilman todellista syytä sairastavia”, Selin suomii.

Hänen mukaansa sairastamisesta ollaan tekemässä entistä kalliimpaa. Tämä uhkaa Selinin mielestä johtaa muun muassa terveyserojen kasvuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)