Verkkouutiset

PAMin Selin: Alkoholin iltamyynnin jatkaminen kaupoissa haittaisi ravintola-alaa

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin pitää ministeri Juha Rehulan pohjaehdotusta uudeksi alkoholilaiksi kannatettavana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Esitys näyttäisi huomioivan hyvin eri tahojen toiveita. Vaikuttaa siltä, että tulossa on tasapainoinen esitys alkoholilaista”, Ann Selin sanoo PAMin tiedotteessa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) mukaan vahvat oluet tai viinit eivät olisi tulossa vähittäiskaupan valikoimiin. Lisäksi Rehula ei olisi valmis jatkamaan vähittäiskaupan alkoholin myyntiaikoja.

”Iltamyynnin jatkaminen vaikuttaisi negatiivisesti jo entisestään vaikeuksissa olevaan ravintola-alaan. Se myös lisäisi työturvallisuusriskiä erityisesti pienissä kaupoissa, joissa yksintyöskentely on tyypillisintä”, Selin toteaa.

Uudistetun alkoholilain tarkoituksena on Rehulan mukaan vapauttaa alkoholilainsäädäntöä ja helpottaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä purkamalla tarpeettomia, vanhentuneita tai kankeita normeja, jotka ovat vaikeuttaneet etenkin ravintola-alan toimintaa.

”On sekä työllisyyden että kansanterveyden näkökulmasta hyvä ohjata alkoholin kulutusta valvottuihin olosuhteisiin. Ravintolassa myydyn alkoholin osuus kokonaiskulutuksesta on laskenut jo vuosia ja on enää alle 10 prosenttia”, Selin huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)