PAMin Selin: Alkoholin iltamyynnin jatkaminen kaupoissa haittaisi ravintola-alaa

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin pitää ministeri Juha Rehulan pohjaehdotusta uudeksi alkoholilaiksi kannatettavana.

  • LKS 20150924  Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin SAK:n hallituksen kokouksessa Helsingissä 24. syyskuuta 2015. SAK:n hallitus valmistelee esitystään kilpailukyvyn parantamiseksi. LEHTIKUVA Mikko Stig

    Ann Selin.

    ()

”Esitys näyttäisi huomioivan hyvin eri tahojen toiveita. Vaikuttaa siltä, että tulossa on tasapainoinen esitys alkoholilaista”, Ann Selin sanoo PAMin tiedotteessa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) mukaan vahvat oluet tai viinit eivät olisi tulossa vähittäiskaupan valikoimiin. Lisäksi Rehula ei olisi valmis jatkamaan vähittäiskaupan alkoholin myyntiaikoja.

”Iltamyynnin jatkaminen vaikuttaisi negatiivisesti jo entisestään vaikeuksissa olevaan ravintola-alaan. Se myös lisäisi työturvallisuusriskiä erityisesti pienissä kaupoissa, joissa yksintyöskentely on tyypillisintä”, Selin toteaa.

Uudistetun alkoholilain tarkoituksena on Rehulan mukaan vapauttaa alkoholilainsäädäntöä ja helpottaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä purkamalla tarpeettomia, vanhentuneita tai kankeita normeja, jotka ovat vaikeuttaneet etenkin ravintola-alan toimintaa.

”On sekä työllisyyden että kansanterveyden näkökulmasta hyvä ohjata alkoholin kulutusta valvottuihin olosuhteisiin. Ravintolassa myydyn alkoholin osuus kokonaiskulutuksesta on laskenut jo vuosia ja on enää alle 10 prosenttia”, Selin huomauttaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.