Verkkouutiset

Pamin mielestä matkailun varjolla yritetään heikentää ravintolatyöntekijöiden toimeentuloa

Työntekijöiden työehtojen halpuutus ei Palvelualojen ammattiliitto PAMin mielestä ratkaise ravintoloiden aukioloaikoihin liittyviä haasteita tai alan työvoimapulaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

PAMin edunvalvontajohtaja Jaana Ylitalo kertoo tiedotteessaan olevansa tyrmistynyt Kokoomuksen Helsingin pormestariehdokas Jan Vapaavuoren ja MaRa:n toimitusjohtaja Timo Lapin näkemyksistä, joissa hänen mukaansa väitetään sunnuntaityökorvauksien heikentävän Helsingin vetovoimaa.

Työntekijöiden työehtojen halpuutus ei Ylitalon mielestä ratkaise aukioloaikoihin liittyviä haasteita tai alan työvoimapulaa.

– Iso osa Helsingin keskustan ravintoloista on jo nyt sunnuntaisin auki. Siksi ihmettelen tätä julkisuuskeskustelua. Sunnuntaisin kiinni ovat useimmiten ravintolat, joiden markkinat keskittyvät business-ruokailuun. Näiden palveluiden käyttäjät kuten toimistolounastajat ja yritysruokailijat liikkuvat arkena eivät viikonloppuisin. En usko, että sunnuntaityökorvauksien poisto vaikuttaisi tähän merkittävästi, muiden alojen sunnuntaityökorvauksia ei myöskään ole kyseenalaistettu, Ylitalo toteaa tiedotteessaan,

Ylitalon mielestä kyse on vain työnantajien kustannuksien alentamisesta ja voiton maksimoimisesta työntekijöiden kustannuksella.

– Ravintola-alan huutavaa työvoimapulaa, kannattavuutta tai alan vaikuttavuutta Helsingin vetovoimaan matkailukohteena ei korjata heikentämällä työntekijöiden työehtoja poistamalla sunnuntaityökorvaukset. Nyt matkailun varjolla yritetään heikentää työntekijöiden toimeentuloa, Ylitalo toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)