Timo Soini: Voitan mieluummin vaalit kuin gallupit

Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan hän ei tule luopumaan liian varhain.

  • LKS 20152212 Ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini puolueen mediatilaisuudessa Helsingissä 22. joulukuuta 2015. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Timo Soini.

    ()

Timo Soini kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan spekuloivansa alkaneen vuoden tapahtumilla.

– Ensinnäkin Juha Sipilän hallitus on kasassa ensi joulunakin. Joku(nen) ministeri voi vaihtua. Niin on käynyt monelle hallitukselle, mutta poikkeus voi vahvistaa säännön.

Hän uskoo Yhdysvalloissa tulevan huiman presidentinvaalitaiston ja arvelee voittajaksi republikaania.

– Irlannissa istuva hallitus saa jatkopestin ja Britannian EU-kansanäänestys hermostuttaa koko Eurooppaa, sillä gallupit pysyvät sitkeästi lähdön puolella. Syyriassa päästään eteenpäin... entäpä Ukraina? Hitsi, ei tätä spekulointia kannata jatkaa, Timo Soini toteaa.

Soinin mukaan gallupit ovat hyvää bisnestä ja "uutisia tehdään pian enemmän gallupeista kuin itse asioista".

– Seuraaviin eduskuntavaaleihin on pitkä aika, sitä ennen julkaistaan vielä 40 galluppia, joka kuukausi. Minä voitan mieluimmin vaalit kuin gallupit, Soini kirjoittaa.

– Sen tiedän, että suoralla puheella ja suomen kielellä pärjää myös tänä vuonna. Täytyy itse uskoa siihen, mitä puhuu. Silloin viesti menee perille ja on uskottava.

Soini siteeraa Paavo Väyrysen todenneen, että puheenjohtajuudesta ei pidä luopua liian varhain.

– Oikeassahan Paavo on, kuten tavallista. Minulle tuo neuvo kelpaa ohjenuoraksi. Jos siihen kristallipalloon sittenkin kurkistaisi... niin puheenjohtajuudesta en luovu – liian varhain.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.