Verkkouutiset

Pakolaisia joudutaan majoittamaan jo telttoihin

Joutsenon vastaanottokeskus joutuu perjantaina turvautumaan telttamajoitukseen. Vastaava ratkaisu on tehty myös Turussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Neljä lämmitettävää sairaalatelttaa pystytetään Konnunsuolla sijaitsevan vastaanottokeskuksen takapihalle. Perjantaina telttoihin muuttaa 40 turvapaikanhakijoista Helsingistä, toiset 40 siirretään maanantaina.

Vastaavanlainen telttamajoitus on ollut käytössä Turun vastaanottokeskuksessa Pansiossa tiistaista alkaen, kertoo Maahanmuuttovirasto.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä majoittaa Turussa viikonlopun ajaksi väliaikaistiloihin 50 hakijaa. Maanantaista alkaen Turun vastaanottokeskus saa käyttöön seurakuntayhtymän omistajan Heinänokan leirikeskuksen Turussa. Leirikeskus on SPR:n vastaanottokäytössä huhtikuun loppuun asti.

Myös Turun kaupunki on tarjonnut SPR:lle hätämajoitustilaa. Vahvimpana ehdokkaana on lähellä Pansion vastaanottokeskusta sijaitseva, tyhjillään olevan Pernon koulu.

Rovaniemellä käyttöön hätämajoitustiloja

Rovaniemen vastaanottokeskus otti torstaina käyttöön hätämajoitustiloja. Turvapaikanhakijoita alettiin majoittaa Motelli Rovaniemeen sekä Rovaniemen Pöykkölässä sijaitsevaan entisen emäntäkoulun asuntolaan.

Lappiin on viime viikkoina tullut turvapaikanhakijoita niin paljon, että torstain vastaisena yönä tulijoita majoitettiin jo Rovaniemen kaupungin nuorisotilojen lattioille patjoilla.

Suunnitteilla useita uusia vastaanottokeskuksia

Uusia vastaanottokeskuksia pyritään avaamaan nyt vauhdilla. Kontiolahden 150- ja Kouvolan 250-paikkaiset keskukset avataan lokakuun alkuun mennessä.

Ruoveden 200-paikkainen vastaanottokeskus avataan syyskuun puolivälissä, jos kunnanhallitus ilmaisee asialle myönteisen kannan maanantain kokouksessa.

Lisäksi uusia vastaanottokeskuksia on suunniteltu Saloon, Kauhavalle ja Lappajärvelle.

Myös Äänekosken kaupungin ja Limingan kunnan kanssa käydään alustavia neuvotteluja vastaanottotoiminnan aloittamisesta.

Forssan kaupunki ottaa hätämajoitusyksikön omasta aloitteestaan uudelleen käsittelyyn ensi maanantaina. Vihdin kanssa neuvottelut on ainakin toistaiseksi lopetettu, koska kunnan mukaan esillä ollut Hopeaniemi ei sovellu vastaanottotoimintaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)