Edessä jopa 30 asteen pakkaset, lauhaa vasta viikon päästä

Pakkasen odotetaan olevan kireää koko maassa lähipäivien aikana, kertoo Ilmatieteen laitos.

  • LKS 20160115 Turistit nauttivat lumesta ja auringonpaisteesta Tuomiokirkon portailla Helsingissä 15. tammikuuta 2016. Pakkanen kiristyy etelässä viikonlopuksi ja aurinko näyttäytyy sunnuntaina Suomen pohjoisimmassa kunnassa Utsjoella ensimmäistä kertaa sitten marraskuun lopun. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Turistit nauttivat lumesta Tuomiokirkon portailla perjantaina.

    ()

Lauantaina koko maassa on odotettavissa kireää tai kireähköä pakkasta. Länsirannikolla lunta voi tulla sakeastikin. Lämpötila vaihtelee -10 ja -25 asteen välillä. Idässä voi esiintyä jopa 30 asteen pakkasia.

Tuulet ovat vähäisiä, mikä lieventää pakkasten purevuutta. Sään ei ennusteta juuri muuttuvan sunnuntaina tai lähipäivinä. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan pakkassäätä on odotettavissa noin viikon ajan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.