Verkkouutiset

Kansanedustaja arvostelee viinalakia, mutta äänesti itse vielä kovemman kiellon puolesta

Keskusta ja perussuomalaiset halusivat lakiin kaiken alkoholimainonnan kieltämisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén on jakanut Facebookissa linkin juttuun, jossa Valviran ylitarkastaja arvostelee kansanedustajia ja kysyy eivätkö he tienneet mistä alkoholilain yhteydessä äänestivät.

Linkin saatteeksi Packalén kirjoitti ”Kiitokset virkamiehelle rohkeista sanoista. Tämä oli täysin älyvapaa hallituksen läpi runnoma laki! Ei tälläistä koskaan enää, kiitos!”.

Kansanedustaja Tom Packalén äänesti kuitenkin itse vielä tiukemman lain puolesta eduskunnan täysistunnossa 11.12.2013.

Tuossa äänestyksessä sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintö sai vastaansa keskustan Juha Rehulan esityksen. Rehula ja muut keskustan ja perussuomalaisten kansanedustajat kannattivat valiokunnassa alkoholimainonnan kieltämistä ilman poikkeuksia, kuten tästä linkistä löytyvistä vastalauseen muutosehdotuksista näkyy.

Mietintö voitti täysistunnossa äänin 99-70. Rehulan esityksen puolesta äänestivät kaikki keskustalaiset, vasenryhmä, Muutos 2011 ja perussuomalaiset, myös Packalén.

Keskustan ja perussuomalaisten valiokunnassa tekemässä vastalauseessa todettiin muun muassa, että ”alkoholimainonnan rajoittaminen on erittäin tärkeä toimi alkoholin kokonaiskulutuksen vähentämiseksi ja erityisesti lasten ja nuorten alkoholinkäytön ehkäisemiseksi” ja ”mielikuva- ja elämäntapatyylinen alkoholimainonnan salliminen ei ole perusteltua”.

Vuotta myöhemmin eli joulukuussa 2014 eduskunnassa käsiteltiin ”katumusaloitteeksi” sanottua Timo Heinosen (kok.) ja Mikael Jungnerin (sd.) aloitetta, joka korjaisi aiheutunutta ns. viskigatea. Tuossa keskustelussa perussuomalaisten Osmo Kokko sanoi peruvansa tukensa vielä tiukemmalle lainsäädännölle ja sai tukea Ritva Elomaalta (ps.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)