Verkkouutiset

Maailman ilmastoguru poliisikuulustelussa seksuaalisesta häirinnästä – kunniaprofessori Suomessa

YK:n ilmastopaneeli IPCC:n entistä puheenjohtajaa Rajendra Pachauria kuulusteltiin häirintäsyytteestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tohtori Rajendra Pachauria koskevat ahdistelusyytteet tulivat julki helmikuussa. 29-vuotias tutkija oli tehnyt hänestä valituksen poliisille.

Pachaurin väitettiin ahdistelleen kahden vuoden ajan muun muassa sopimattomilla tekstiviesteillä ja sähköposteilla.

Hänen asianajajansa sanoivat kyseessä olevan salaliitto. Pachauri joutui eroamaan tehtävistään. Pachauri on jättänyt poliisille ilmoituksen tietokoneensa ja sosiaalisen median tiliensä hakkeroinnista.

Muun muassa WebIndia123 kertoo Delhin poliisin nyt aloittaneen hitaasti edenneessä prosessissa Pachaurin kuulustelut.

Häirinnästä syytetyn tutkijan on kerrottu tulleen töihin Pachaurin johtamaan TERI-instituuttiin syyskuussa 2013. Nainen sanoo kärsineensä siitä asti ”seksuaalisesta ladatuista keskusteluista” sähköpostissa ja tekstiviesteissä. Hän on syyttänyt myös vaanimisesta ja rikollisesta pelottelusta.

Nainen on tehnyt myös kirjallisen valituksen TERIn johtokunnan passiivisuudesta asiassa ja ilmaissut huolensa omasta kohtelustaan. Hän on syyttänyt TERIn muuta johtoa poliisikuulustelujen vaikeuttamisesta ja puolueellisuudesta. TERIn sisäinen komitea on sittemmin todennut, että Pachauri oli syyllistynyt naisen esittämiin väitteisiin.

Pachaurin johtama IPCC jakoi Nobelin rauhanpalkinnon 2007 USA:n entisen varapresidentti Al Goren kanssa.

Rajendra Pachauri nimettiin Itä-Suomen yliopiston kunniaprofessoriksi 2012, josta on tapauksen uutisoinnin yhteydessä jatkuvasti mainittu intialaisissa tiedotusvälineissä. TERI-instituutti sai tuolloin myös toimiston Joensuuhun. Pachauri sai tasavallan presidentti Tarja Haloselta Valkoisen Ruusun komentajamerkin 2010.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)