Verkkouutiset

Poliisiylijohtaja Ylelle: Suojelupoliisia pitäisi kehittää tiedustelupalveluksi

Kesäkuun alussa eläkkeelle jäävä poliisiylijohtaja Mikko Paatero kehittäisi suojelupoliisia enemmän tiedustelupalvelun suuntaan, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mikko Paatero näkisi suojelupoliisin roolin enemmän tiedustelupalvelun kaltaisena. Hän ottaisi muun muassa supolta esitutkintamahdollisuudet pois.

– Se ei ole oikea organisaatio tutkimaan asioita, vaan avustamaan omalla asiantuntemuksellaan tutkintaa. Suojelupoliisin olisi välitettävä sen saamaa tiedustelutietoa yhä enemmän myös paikallispoliisille ja keskusrikospoliisille, Paatero esittää.

Hänen mukaansa yhteiskuntaa vastaan suunnattujen juttujen perustutkintaorganisaatio tulisi lähtökohtaisesti olla keskusrikospoliisi.

Paatero kuvaa myös Helsingin huumepoliisin ja keskusrikospoliisin suhteiden olevan kunnossa, vaikka kaikki yksittäiset ihmiset eivät ehkä olekaan päässeet Jari Aarnion ensimmäisen oikeudenkäynnin yli.

Kaiken kaikkiaan Paatero sanoo olevansa ylpeä suomalaisen poliisin ammattitaidosta ja sitoutuneisuudesta työhönsä. Suomalaista poliisikoulusta Paatero pitää yhtenä maailman parhaista.

Myös suomalainen turvallisuustilanne on tällä hetkellä kansainvälisesti vertaillen poikkeuksellisen hyvä.

– Mutta ei pidä kuvitella, että se olisi sellainen myös jatkossa. Meidän rajojemme ulkopuolella ja Pohjoismaissa tapahtuu erittäin paljon rankempia asioita kuin Suomessa. Kyllä se tulevaisuuden turvallisuuskuva huononee jatkossa Suomessakin, ja siihen pitää kaikkien varautua, Paatero arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)