Verkkouutiset

Kaleva: Huostaanotettuja ”hiljennetään lääkkeillä” – kirkko antanut turvapaikan kolmelle suomalaislapselle

Huostaanottoonsa tyytymättömille nuorille on alettu hakea turvapaikkoja kirkon piiristä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kalevan mukaan kolmelle suomalaislapselle on välitetty turvapaikka Oulun evankelis-luterilaisen seurakunnan piirissä.

Keväällä kerrottiin yhdestä tapauksesta. Hän oli vastoin omaa ja vanhempiensa tahtoa huostaanotettu 15-vuotias tyttö Oulusta.

Sen jälkeen yhteydenottoja on tullut ympäri Suomea kymmenkunta. Kolmen tapauksessa on toimittu.

Oululainen kansainvälisen työn pastori Arpad Kovacs sanoo, että ”tämä kaikki kertoo siitä, että lastensuojelussa ei ole kaikki kohdallaan”. Hänen mukaansa asiasta on tullut huolestuttava ilmiö.

Kovacsin mukaan kyse ei ole kaikissa tapauksissa ollut sinänsä huostaanoton vastustamisesta vaan sijoituspaikoista, jotka eivät mitenkään sovi nuorille. Hän mainitsee kiellot ja eristämiset.

Kalevan mukaan pastori sanoo, että ”nuoria jopa hiljennetään voimakkailla rauhoittavilla lääkkeillä, vaikka lääkitykseen ei ole tarvetta”.

Oulun sosiaalijohtaja Arja Heikkinen toteaa, että lastensuojelupäätökset punnitaan tarkkaan eikä niitä tehdä heppoisin perustein.

Rajoitustoimista pitää sosiaalijohtajan mukaan aina olla päätös. Hänen mukaansa taustalla on usein rankkoja ongelmia kuten kovia huumeita. Heikkinen ei tiedä lääkkeillä hiljentämistä tapahtuneen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)