Verkkouutiset

Kansanedustaja varoittaa 50 000 uudesta turvapaikanhakijasta

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemen mielestä oppositiossa ei ymmärretä Suomen pakolaistilanteen kokonaiskuvaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Oppositio vaatii Suomen pakolaiskiintiön nostamista välittömästi 2 500:aan. Kaunis ajatus. Sama oppositio vaati Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen välitöntä katkaisemista. Kaunis ajatus sekin. Ihmisoikeustilanne on erittäin vakava, Toimi Kankaanniemi (ps.) kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Hän toteaa, että ”oppositio elää pakolaisutopiassa”.

Kankaanniemen mukaan ”turvapaikkaruletti” maksaa valtiolle tänä vuonna liki miljardi euroa. Nykyisten kiintiöpakolaisten kustannukset ovat taas hänen mukaansa 200–300 miljoonaa euroa vuodessa.

Hän arvioi lisäksi, että Turkki voi avata rajansa 2-3 miljoonalle sen alueella olevalle pakolaiselle, jos EU lopettaa jäsenyysneuvottelut sen kanssa.

– Riippuu ”taakanjaon” perusteista, mutta Suomen osuus olisi ehkä noin 2 prosenttia eli 40 000–50 000 turvapaikanhakijaa. Lisälasku olisi noin miljardi euroa vuodessa, hän toteaa.

Kankaanniemen mukaan opposition politiikka sotii räikeästi vastaan sen vaatimusta valtion velkaantumisen lopettamisesta.

Toimi Kankaanniemen mukaan Suomessa on jo nyt vaikea ongelma hylätyn turvapaikkapäätöksen saaneiden, laittomasti maassa olevien asemasta ja oikeuksista.

– Samaisesta oppositiosta kuuluu ajatuksia, että laittomasti maassamme olevia paperittomia pitää kohdella kuten oman maan kansalaisia.

Kankaanniemen mukaan tuen maksaminen laittomasti maassa oleville johtaisi ”vastaavien virtaan” Ruotsista Suomeen.

– Kiperä ongelma, johon on otettava tiukka linja. Mikä on opposition kanta tähän, hän kysyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)