Verkkouutiset

Ilmainen hepatiitti B -rokotus opiskelijalle jos työharjoittelussa tartuntavaara

Työharjoittelussa tartuntavaaraan joutuville opiskelijoille tarjotaan ilmainen hepatiitti B -rokotus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hepatiitti B -infektiolle työharjoittelussa altistuvat opiskelijat halutaan suojata tartunnalta tarjoamalla heille ilmainen rokotus, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Rokotuksiin ovat oikeutettuja terveydenhoitoalan ja välinehuollon opiskelijat sekä vanginvartija- ja poliisiopiskelijat. Asiaa koskeva sosiaali- ja terveysministeriön asetus tulee voimaan elokuun alussa.

Ministeriö arvioi, että rokotusta tarvitsisi vuosittain kaikkiaan noin 20 000 opiskelijaa. Noin 90 prosenttia kolmen rokotusannosta saaneista saa elinikäisen suojan.

Osana kansallista rokotusohjelmaa opiskelijoiden hepatiitti B-rokotteet voidaan ministeriön mukaan hankkia erittäin kustannustehokkaasti.

Hepatiitti B on viruksen aiheuttama vakava, pitkäkestoinen maksatulehdus. Terveydenhuollossa yleisin tartuntatapa on neulanpistoon liittyvä tapaturma. Rikosseuraamusalan ja poliisikoulutuksen ammateissa verikontakti voi myös tapahtua voimankäyttötilanteissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)