Verkkouutiset

”Epäonnistuneesta koulutusvalinnasta ei pidä rangaista opiskelijaa”

Korkeakoulujen välillä ja niiden sisällä siirtyville pitää opiskelijajärjestöjen mielestä tarjota joustavia tapoja hakeutua uuteen koulutukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opiskelijajärjestöjen mukaan siirtyminen lukiosta tai ammatillisista opinnoista yliopistoihin tai ammattikorkeakouluihin sekä siirtyminen korkeakoulujen välillä toteutuu heikosti. Tämä vaikeuttaa järjestöjen mielestä opintojen aloittamista ja niiden sujumista.

– Epäonnistuneesta koulutusvalinnasta ei tule rangaista opiskelijaa, vaan opiskelijan on voitava sujuvasti siirtyä itselleen sopivampaan koulutukseen. Opiskelijoiden opiskelupolkua ei saa katkaista eikä jatko-opiskelukelpoisuutta heikentää, opiskelijajärjestöjen kannanotossa huomautetaan.

Järjestöjen mukaan joustavat siirtymät onnistuvat hyvällä opintojen ohjauksella opiskelupolun kaikissa vaiheissa. Opiskelijoilla pitää myös olla riittävä tieto ja realistinen kuva koulutuksesta ja opiskelun aikaisesta toimeentulosta, jottei vääriä valintoja tehdä koulutukseen hakeuduttaessa.

– Korkeakoulujen välillä ja niiden sisällä siirtyville tulee tarjota joustavia tapoja hakeutua uuteen koulutukseen. Vaadimme, että korkeakoulut huolehtivat tämän toteutumisesta, kannanotossa todetaan.

Kannanottoon ovat osallistuneet Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto, Suomen ylioppilaskuntien liitto, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Opiskelija-Allianssi ja Suomen opiskelijakuntien liitto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)