Verkkouutiset

Tuomioistuimia ja tuomareita koskeva lainsäädäntö uudistuu

Oikeusministeriön mukaan tuomioistuimia koskeva lainsäädäntö selkiytyy, kun uusi tuomioistuinlaki tulee voimaan ensi vuoden alusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuomioistuimia koskeva lainsäädäntö selkiytyy oikeusministeriön mukaan, kun uusi tuomioistuinlaki tulee voimaan vuoden 2017 alusta.

Uusi laki sisältää kootusti nykyisin eri tuomioistuimia koskevissa laeissa ja asetuksissa olevat säännökset tuomioistuinten tehtävistä, organisaatiosta ja hallinnosta sekä niiden jäsenistä ja muusta henkilöstöstä. Korkeimpia oikeuksia koskevat lait jäävät kuitenkin voimaan.

Uuteen lakiin on sisällytetty myös tuomareiden nimittämisestä annetun lain ja asetuksen säännökset. Niin ikään valtion virkamieslain tuomarin virkamiesoikeudellista erityisasemaa koskeva sääntely on jatkossa tuomioistuinlaissa.

Uuden lain myötä otetaan käyttöön nykyistä joustavampia tapoja käyttää tuomioistuinlaitoksen niukkenevia resursseja, oikeusministeriöstä kerrotaan. Tuomarit voivat näin tähänastista joustavammin toimia myös toisessa tuomioistuimessa esimerkiksi tilanteissa, joissa tuomioistuimeen tulee yllättäen poikkeuksellisen laajoja tai lukumääräisesti paljon asioita.

Tasavallan presidentti vahvisti torstaina uudistuksen voimaantulon ensi vuoden alusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)