PS:n Eerola ja Immonen: Ei poikkeuksia perheenyhdistämisiin

Perussuomalaisten kansanedustajat Juho Eerola ja Olli Immonen haluavat, että EU:n perheenyhdistämisdirektiiviä sovelletaan hallituksessa sovitun mukaisesti eli täysimääräisesti.

  • LKS 20141211 - Oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola puhuu eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 11. joulukuuta 2014. Hänen ympärillä istuvat hänen puoluetoverinsa Jussi Niinistö (edessä vas.), Ville Vähämäki (takana vas.), Vesa-Matti Saarakkala ja Olli Immonen (oik.). LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Juho Eerola puhuu eduskunnassa. Olli Immonen kuvassa oikealla.

    ()

Juho Eerola ja Olli Immonen kysyvät kirjallisessa kysymyksessään, miten "perheenyhdistämisdirektiiviä aiotaan täysimääräisesti soveltaa".

Hallitus sopi hallitusohjelmassa ja edelleen turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman osana perheenyhdistämisen kriteerien tiukentamisesta täysimääräisesti. Eerolan ja Immosen mukaan kuitenkin sisäministeriön esitysluonnoksessa ulkomaalaislaissa jo nyt olevaa toimeentuloedellytystä vain sovellettaisiin laajemmin. Lisäksi lakiin ollaan jättämässä edelleen mahdollisuus poikkeuksiin, jolloin pelkän toimeentuloedellytyksen laajemman soveltamisen vaikutukset jäävät kansanedustajien mukaan odotettua vähäisemmiksi..

– Hallitus voi ilman hallinnollisia muutoksia asettaa asumisajan edellytyksen perheenkokoajalle ja ikärajan ehdoksi avio- tai avopuolisoille perheenyhdistämisen toteuttamiseksi. Suomen perheenyhdistämiskäytännöt uhkaavat jäädä ylivoimaisesti Pohjoismaiden löyhimmiksi, kun jopa Ruotsi alkaa soveltaa ikärajaa tulevana keväänä, Eerola ja Immonen sanovat.

Muun muassa Norjassa ja Tanskassa on käytössä 24 vuoden ikäraja puolisoiden perheenyhdistämisissä. EU:n perheenyhdistämisdirektiivin asettamia ehtoja sovelletaan laajasti Euroopan Unionin jäsenmaissa.

– Hallituksen tavoitteita pitää toteuttaa sovitun mukaisesti, eikä pelätä hallinnollisia muutoksia, joita ollaan toteuttamassa tai toteutettu jo muualla Euroopassa. Suomi ei voi tässäkin asiassa olla viimeisiä tilanteeseen reagoivia jäsenmaita, he toteavat.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.