Verkkouutiset

Väkivaltarikolliset viinakieltoon? Hallitusneuvos Ylelle: ”Vapautuvat ilman valvontaa”

Vakavien väkivaltarikollisten uusijoille suunnitellaan uudenlaista valvontaseuraamusta, jonka aikana voitaisiin vaatia esimerkiksi päihteettömyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yle kertoo oikeusministeriön työryhmän ehdotuksesta, jonka mukaan vankilasta vapautuva ja rangaistuksensa kokonaan suorittanut vanki voitaisiin laittaa kahden vuoden valvontaan, jonka aikana voitaisiin vaatia esimerkiksi päihteiden käytöstä pidättäytymistä ja seurantalaitteen pitämistä jalassa.

Lisäksi valvonnassa oleva vapautettu voitaisiin velvoittaa tapaamisiin valvojan kanssa tai käynteihin yhdyskuntaseuraamustoimistossa. Tarpeen vaatiessa vapautetulta edellytettäisiin Ylen mukaan kaikkia edellä mainituista velvoitteista.

Ehdotus koskisi vain vakavan väkivaltarikoksen, kuten esimerkiksi tapon, kolmen vuoden sisällä vapautumisestaan uusineita vankeja.

Suurin osa Suomen vangeista pääsee ennen varsinaisen rangaistusajan päättymistä koevapauteen tai ehdonalaiseen vapauteen.

”Kun tällaista vankia ei yleensä vapauteta ehdonalaiseen vapauteen, he vapautuvat ilman minkäänlaista valvontaa. Se on nähty ongelmallisena”, oikeusministeriön hallitusneuvos Ulla Mohell sanoo Ylelle.

Ehdotukseen perustuva lakiesitys on tarkoitus antaa uudelle eduskunnalle syyskaudella. Jos eduskunta hyväksyy lain, se voisi tulla voimaan jo vuoden 2016 aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)