"Valkoisen ylivallan ryhmä etsii Suomen kaupungeista islaminuskoisia siirtolaisia"

Brittilehti Expressin mukaan Suomen katupartioista kuuluksi tullut Soldiers of Odin on valkoista ylivaltaa kannattava ryhmä.

  • Suomalaisten katupartioitsijoiden kerrotaan olevan valkoisen ylivallan kannattajia.

    ()

Soldiers of Odin on poikinut Suomelle paljon uutisia maailman tiedotusvälineissä. Express-lehden mukaan ryhmä "partioi Suomen katuja etsien siirtolaisia, joita he syyttävät rikosten lisääntymisestä".

Mustatakkisen, viikinkijumalasta nimensä saaneen ryhmän kerrotaan marssineen kaupungeissa huolimatta usein 30 asteeseen putoavasta pakkasesta.

"He syyttävät 'islamistisia tunkeilijoita' väitetystä kasvavasta rikollisuudesta ja tekevät sen varsin selväksi kantamalla julisteita, joissa on sloganeita kuten 'Siirtolaiset eivät ole tervetulleita' mielenosoituksissa", Express kirjoittaa.

Lehden mukaan suomalaisten enemmistö vastustaa ryhmää, mutta maa yrittää tulla toimeen kasvavan turvapaikanhakijoiden määrän ja kolmen vuoden laman aiheuttamien leikkausten kanssa.

"Jotkut jäsenet sanovat heidän auttavan ihmisiä ihonväristä riippumatta, mutta Suomen turvallisuustiedustelu sanoo 'joidenkin partioiden' olevan kytköksissä ääriliikkeisiin", lehti toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.