Verkkouutiset

”Suomi elää opettajankoulutuksen osalta muistorikkaassa menneisyydessä”

Opettajankoulutus uhkaa jäädä muiden koulutusalojen jalkoihin yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, sanoo Opettajien ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Olli Luukkainen vaatiikin opettajankoulutuksen kansallisen kehittämisohjelman käynnistämistä.

– Suomalainen koulutus on ollut menestystarina. Sen keskeiset ainekset ovat korkeatasoinen opettajankoulutus, opettajien korkeat kelpoisuusehdot, opettajien ja koulujen vahva itsenäisyys ja peruskoulu. Niistä emme saa tinkiä jatkossakaan, Luukkainen toteaa.

Hänen mukaansa kehittämisohjelmalla pitää saattaa ajan tasalle muun muassa opettajien tieto- ja viestintäteknologian opetustaidot sekä valmiudet kohdata ja opettaa moninaisia ja monikulttuurisia oppilasryhmiä.

– Näistä asioista on puhuttu painokkaasti jo 15–20 vuotta, mutta opettajankoulutuksella on yhä paljon tehtävää, itsekin lähes 20 vuotta opettajankouluttajana työskennellyt Luukkainen sanoi keskiviikkona Turussa.

– Suomi elää koulutuksen ja opettajankoulutuksen kehittämisessä muistorikkaassa menneisyydessä, Luukkainen veisteli.

– Tutkimuspohjainen opettajankoulutuksemme on huippulaadukasta mutta ansaitsee nyt laajan yhteishankkeen. Opetus- ja kulttuuriministeriön on velvoitettava hankkeeseen mukaan kaikki opettajien peruskoulutuksen toteuttajat, ja sen rahoitus tulee hoitaa Suomen Akatemian kautta, Luukkainen vaati.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)