Verkkouutiset

”Ei ole kyse mistään tasapainoilusta” – Näin Sauli Niinistö sanoi Suomen asemasta

Tasavallan presidentin mukaan kuva Suomesta tasapainottelemassa Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä on väärä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tasapainon osalta haluaisin muistuttaa, että amerikkalainen tv-yhtiö kysyy täällä tuplasti kysymyksiä verrattuna muihin, Sauli Niinistö vitsaili englanniksi lehdistötilaisuudessa Punkaharjulla.

Kommentti sai Venäjän presidentti Vladimir Putinin hymähtämään.

Amerikkalaismedia CNN kysyi Niinistöltä hänen kantaansa Yhdysvaltojen mahdollisiin uusiin Venäjä-pakotteisiin ja Suomen asemasta ”tasapainottelemassa Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä”. Tätä ennen CNN:n eri toimittaja oli kysynyt Yhdysvaltojen uusista pakotteista ja Putinin kannasta Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpiin.

Niinistö jatkoi vastaustaan Suomeksi.

– Suomi rakentaa tietysti suhteitaan naapurimaahan, mikä on hyvä vakaa suhde myöskin eteenpäin. Ja toisaalta me rakennamme suhteita Euroopan unioniin ja myös Yhdysvaltoihin. Ei siinä ole mistään tasapainoilusta kysymys vaan minusta sellaisesta järjestyksest, joka olisi hyvä maailmanlaajuisesti kaikille, että ymmärretään toisiamme, tasavallan presidentti totesi.

Sauli Niinistö korosti olevansa samaa mieltä Nato-maiden viime huippukokouksessaan Varsovassa esittämästä, eli siitä, että dialogi on tarpeen ja hyvästä.

Suomen ja Venäjän presidentit tapasivat torstaina Savonlinnassa. Presidentit keskustelivat hotelli Punkaharjulla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)