Verkkouutiset

Jussi Niinistö: Asevelvollisuus erinomainen järjestelmä sota-ajan johtajien rekrytointiin

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui lauantaina Kadettikunnan 95-vuotisjuhlassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö piti lauantaina juhlapuheen Kadettikunnan 95-vuotisjuhlassa Kouvolassa, kertoo puolustusministeriön tiedote. Niinistö onnitteli puheessaan kadettikuntaa ja sanoi, että suomalaisen maanpuolustuksen peruselementit – asevelvollisuus, koko maan puolustaminen ja maanpuolustustahto – kietoutuvat yhteen myös Kadettikunnan 95-vuotisessa historiassa.

Niinistön mukaan Suomen upseeristo on koulutukseltaan ja arvopohjaltaan yhtenäinen, mutta toisaalta kaikki upseerit tulevat eri lähtökohdista. Tähän syyksi hän kertoo yleisen asepalveluksen, jonka ansiosta upseereiksi voidaan valita parhaista parhaat.

‒ Sen lisäksi, että asevelvollisuus on Suomen kaltaiselle maalle hyvä ja kustannustehokas tapa maanpuolustuksen järjestämiseksi, on se myös erinomainen järjestelmä sota-ajan johtajien rekrytointiin, Niinistö sanoo.

Lisäksi Niinistö sanoo, että on kansankokonaisuutta ja rakentavaa ja yhteiskunnallista ymmärrystä kasvattavaa, että jokainen upseeri on joskus ollut itse alokas.

Niinistö kiitti puheessaan Kadettikuntaa sen tekemästä työstä:

‒ Vuosikymmenten työ on ollut menestyksekästä. Tänä päivänä Suomen upseeristo on yhtenäinen, arvostettu ja ammattitaitoinen ammattikunta. Osa kiitoksesta lankeaa nyt 95-vuotista taivaltaan juhlivalle Kadettikunnalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)