Jussi Niinistö: Asevelvollisuus erinomainen järjestelmä sota-ajan johtajien rekrytointiin

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui lauantaina Kadettikunnan 95-vuotisjuhlassa.

  • LKS 20160309  Puolustusministerit Suomen Jussi Niinistö  eduskunnan täysistunnossa 9. maaliskuuta 2016. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Jussi Niinistö.

    ()

Puolustusministeri Jussi Niinistö piti lauantaina juhlapuheen Kadettikunnan 95-vuotisjuhlassa Kouvolassa, kertoo puolustusministeriön tiedote. Niinistö onnitteli puheessaan kadettikuntaa ja sanoi, että suomalaisen maanpuolustuksen peruselementit - asevelvollisuus, koko maan puolustaminen ja maanpuolustustahto - kietoutuvat yhteen myös Kadettikunnan 95-vuotisessa historiassa.

Niinistön mukaan Suomen upseeristo on koulutukseltaan ja arvopohjaltaan yhtenäinen, mutta toisaalta kaikki upseerit tulevat eri lähtökohdista. Tähän syyksi hän kertoo yleisen asepalveluksen, jonka ansiosta upseereiksi voidaan valita parhaista parhaat.

‒ Sen lisäksi, että asevelvollisuus on Suomen kaltaiselle maalle hyvä ja kustannustehokas tapa maanpuolustuksen järjestämiseksi, on se myös erinomainen järjestelmä sota-ajan johtajien rekrytointiin, Niinistö sanoo.

Lisäksi Niinistö sanoo, että on kansankokonaisuutta ja rakentavaa ja yhteiskunnallista ymmärrystä kasvattavaa, että jokainen upseeri on joskus ollut itse alokas.

Niinistö kiitti puheessaan Kadettikuntaa sen tekemästä työstä:

‒ Vuosikymmenten työ on ollut menestyksekästä. Tänä päivänä Suomen upseeristo on yhtenäinen, arvostettu ja ammattitaitoinen ammattikunta. Osa kiitoksesta lankeaa nyt 95-vuotista taivaltaan juhlivalle Kadettikunnalle.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.