Verkkouutiset

Presidentti Niinistö IS:lle Venäjä-kiistasta: Kyse on EU:n sanktioista

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, etteivät pakotelistalla olevien Venäjän Etyj-valtuuskunnan jäsenten maahantulokieltoa seuranneet tiukat venäläislausunnot olleet yllätys.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Me olemme nähneet venäläisiä kommentteja, jotka ovat olleet tiukanpuoleisia. Sinänsä ne kyllä ovat olleet odotetun kaltaisia, joita saattoi odottaa”, Sauli Niinistö sanoo Ilta-Sanomille Farmari 2015-maatalousnäyttelyssä Joensuussa.

Suomi ei anna poikkeuslupaa EU:n pakotelistalla oleville venäläispoliitikoille kuten puhemies Sergei Naryshkinille tulla Helsingin Etyj-kokoukseen. Venäjän ulkoministeriö kutsui keskiviikkona Suomen Moskovan-suurlähettilään asiasta kuultavaksi.

Sauli Niinistö sanoo, ettei kieltopäätöksestä tuskin ”jää mitään syviä haavoja”. Niinistön mukaan vertailut kylmän sodan ajan Suomen ja Neuvostoliiton suhteisiin eivät päde tilanteeseen.

”Tässä on kyse EU:n sanktioista. Kylmän sodan aikana ei ollut EU:ta ja EU:n sanktioita”, presidentti Niinistö korostaa.

Niinistö sanoo pitävänsä koko asiaa valitettavana.

”Suomi menetteli siinä omien sitoumuksien mukaan, mitä on yhdessä EU:n kanssa sovittu sanktioista ja henkilöiden matkustuskiellosta. ”

Presidentin mukaan myös poikkeusmahdollisuudet tutkittiin tarkkaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)