Verkkouutiset

Presidenttien Putin ja Niinistö tiedotteet puhelinkeskustelusta eroavat hieman

Venäjän ja Suomen presidenttien tiedotteet kertovat eri painotuksin heidän Ukraina-keskustelustaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tasavallan presidentin kanslia antoi keskiviikkoiltana tästä löytyvän tiedotteen. Siinä kerrotaan presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinin puhelinkeskustelusta samana iltana.

Kremlin puhelinkeskustelusta tahollaan julkistama tiedote löytyy tästä linkistä.

Muut kuin vain Itä-Ukrainassa tuhoutunutta matkustajakonetta koskevat puhelun kohdat on kerrottu tiedotteissa hieman eri tavoin.

Suomen presidentin kanslian tiedotteessa todetaan seuraavasti:

”Presidentti Niinistö vetosi presidentti Putiniin, jotta Venäjä tekisi täyttä yhteistyötä rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi Ukrainan kriisissä sekä lentokoneen alasampumisen selvittämisessä. Presidentti Niinistö sanoi myös, että lentokoneen alasampuminen syventää kriisiä, joka on ajautumassa entistä vaikeammin hallittavaan kierteeseen” ja ”Putin korosti myös tulitauon nopean aikaansaamisen tärkeyttä Ukrainassa”.

Kremlin antamassa tiedotteessa todetaan samasta asiasta, että ”vaihdettaessa mielipiteitä Ukrainan kriisitilanteen kehityksestä kaksi presidenttiä korostivat tarvetta lisätä kansainvälisiä pyrkimyksiä helpottaa poliittisen ratkaisun saamista Ukrainan konfliktiin”.

Kremlin tiedotteessa tulitauko mainitaan matkustajakoneen putoamispaikan yhteydessä. Tiedotteen mukaan ”tässä asiassa molemmat johtajat korostivat putoamispaikan tulitauon nopean saavuttamisen tärkeyttä”.

Venäjän tiedotteen mukaan ”presidentit koskettelivat myös Venäjä-EU -suhteiden näkymiä ja puhuivat kahdenvälisellä agendalla olevista asioista”. Tästä ei ole mainintaa Suomen tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)