Verkkouutiset

Kansliapäällikkö: Leikkaukset vaarantavat sisäisen turvallisuuden palvelutason

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin mukaan budjettileikkaukset vaarantavat sisäisen turvallisuuden palvelutason.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansliapäällikkö Päivi Nerg huomautti sisäministeriön seminaarissa torstaina, että toimintaympäristön muutokset ovat vaikuttaneet viranomaisten toimintaan ja resurssitarpeet ovat nyt erilaiset kuin muutama vuosi sitten.

– Uudet rikollisuuden muodot ja kansainvälisen tilanteen vaikutukset sisäiseen turvallisuuteen vaikuttavat siihen, mihin resursseja suunnataan, hän sanoi.

Hänen mukaansa sisäministeriön hallinnonalalla ollaan tilanteessa, jossa tehtyjen budjettipäätösten vaikutukset alkavat näkyä vuonna 2016.

– Lisärahoitus on välttämätön, jotta nykyinen operatiivinen toimintavalmius ja toimintakyky voidaan silloin taata. Suunnitellut leikkaukset vaarantavat palvelutason vuodesta 2016 alkaen, kansliapäällikkö totesi.

Nerg peräsikin keskustelua sisäisen turvallisuuden tasosta.

– Olemmeko tyytyväisiä siihen tasoon, jonka turvallisuusviranomaisemme voivat tällä hetkellä taata? Meidän tulee määritellä, mitkä ovat ne strategiset ydintehtävät ja kansalaisille tarjottavat palvelut, joiden resursointi tulee varmistaa, kansliapäällikkö totesi.

– Saamme kansalaisilta viestejä, että viranomaistemme nykyiseen suoritukseen ei olla tyytyväisiä. Suomalaiset kyllä luottavat poliisiin, pelastustoimeen ja Rajavartiolaitokseen, mutta palvelun taso ei aina näytä kohtaavan kansalaisten toiveita, Nerg sanoi.

Hän sanoi olevansa tyytyväinen, että sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ovat asettaneet parlamentaarisen työryhmän pohtimaan sisäisen turvallisuuden ja oikeudenhoidon tulevaisuuden resursseja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)