Suomi osallistuu Naton CMX16-harjoitukseen

Suomi osallistuu kumppanimaana 9.-16. maaliskuuta järjestettävään Naton Crisis Management Exercise 2016 eli CMX16-kriisinhallintaharjoitukseen.

  • LKS 20070414 - /// STT:n politiikka Suomi ja Ruotsi ovat valmiita harkitsemaan myönteisesti osallistumista Naton nopean toiminnan operaatioiden täydentäviin joukkoihin ///
20040729 - KOSOVO - TOIMITTAJAMATKA KOSOVOON : Suomen ja Naton liput liehuivat Kosovossa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO /KOS70

    Suomi on osallistunut CMX-harjoituksiin vuodesta 1998 lähtien.

    ()

CMX on Naton säännöllinen päätöksenteko- ja konsultaatioharjoitus, johon ei osallistu joukkoja. Suomi on osallistunut CMX-harjoituksiin vuodesta 1998 lähtien aina, kun ne ovat olleet kumppanimaa Suomelle avoimia.

Tänä vuonna harjoitukseen osallistuvat Naton jäsenmaiden lisäksi kumppanimaista Suomi ja Ruotsi sekä tarkkailijana Euroopan unioni.

Harjoitukseen osallistuu Naton päämajan ja strategisen tason sotilasesikuntien lisäksi osallistuvien maiden pääkaupunkien ja Nato-edustustojen siviili- ja sotilashenkilökuntaa.

Suomesta harjoitukseen osallistuvat ulkoministeriö ja Suomen Nato-edustusto Brysselissä, puolustusministeriö, pääesikunta ja tarpeen mukaan muut ministeriöt ja viranomaiset.

Harjoituksen kuvitteellisessa tilanteessa käsitellään Naton yhteiseen puolustukseen ja Naton muihin toimintasektoreihin liittyviä kysymyksiä. Hybridiuhkilla ja niihin vastaamisella on keskeinen asema.

Suomen tavoitteena on harjoitella kumppanuusyhteistyötä Naton kanssa läheisessä yhteistyössä Ruotsin kanssa sekä harjoitettavan yhteistyön kansallista valmistelua.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.