"Vaaleina keskikesän öinä, kun aurinko vain käväisee horisontin alla" - kanadalaislehti runoaa Suomesta

Jos ehkä jo unohdit miltä Suomen kesä näyttää ja tuntuu, kertoo National Post siitä kauniit puolet.

  • LKS 19980115 - HKI : Kesämökkiläiset aiheuttavat kunnille enemmän menoja kuin tuloja. Kuva Ahvenanmaalta. LEHTIKUVA / ARKISTO / TOR WENNSTRÖM scenery

    Kanadalaislehden mukaan suomalaiselämään kuuluu tietty yksinkertaisuus.

    ()

Kanadalaislehden Suomi-matkailujutun otsikossa todetaan Hiljaista Suomen kesän viehätystä etsimässä - pohjoismaa on paikka, jossa hiljaisuutta juhlitaan.

Juttu on kuvitettu autereisilla vihreillä mökki- ja luontokuvilta keskeltä Suomen kauneinta kesää. Vuodenajan maisemat voivat tuntua kaukaisilta, mutta National Post elää niitä nyt tammikuussa:

– Vaaleina keskikesän öinä, kun aurinko käy vain hetkisen horisontin alapuolella, on nukkuminen vapaaehtoista, sillä ei ole aikaa hukattavaksi ennen kuin sää muuttuu ja pimeys saa jälleen vallan.

Kanadalaisille kerrotaan alastonuinnista saunan päälle, makkaranpaistosta ja puolihiljaisesta istumisesta miettimässä elämän tarkoitusta hyttysten syödessä, sillä Suomessa ei ole tarvetta tarpeettomalle small talkille.

Maininnan saavat myös tuhannet järvet, kaupunkien tyhjentyminen kesäksi, hyttysten tapon kilpailu Lapissa, saappaanheittokilpailu, suojalkapallo, Pori Jazz, Savonlinna ja monet muut.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.