Verkkouutiset

Piispa Irja Askola HS:lle: Törkyviestien määrä yllätti

Helsingin piispa Irja Askola tiesi virkaan astuessaan mitä työ pitää sisällään. Askola ei kuitenkaan osannut aavistaa, mitä tarkoittaa olla ensimmäinen naispiispa, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irja Askolasta tuli Helsingin hiippakunnan ja samalla Suomen ensimmäinen naispiispa vuonna 2010. Pitkään jatkunut ristiriita kirkon sisällä, miten sovittaa yhteen Raamatun tulkinnat ja homojen ja lesbojen ihmisoikeudet, konkretisoitui vuonna 2013 tavalla, joka yllätti Askolan ja saa hänet edelleen epäuskon valtaan.

Tuolloin Askola osallistui Lähetysjuhlien messuun siunaamalla kuusi uutta lähetystyöntekijää tehtäväänsä. Siunattavien joukossa oli myös samaa sukupuolta oleva pariskunta. Sen siunauksen Askola teki turvamiesten läsnä ollessa, sillä sekä Irja Askolaa henkilönä ja messua uhattiin.

Messun jälkeen Askola sai yli tuhat kirjallista palautetta. Vain 124 niistä oli haukkuja, mutta 78 olivat vihapostia, joissa hänen ulkonäköään haukuttiin ja mitätöitiin kirosanoin ja solvauksin naisena, teologina ja yleensä naisen mahdollisuuksia toimia piispana.

Askola kertoo, että hänestä on kiusallista tuoda asiaa esille, mutta jäädessään eläkkeelle ensi marraskuussa, hän haluaa kertoa asiasta, koska siitä voi olla hyötyä muille.

– Uhkailija yrittää ottaa itselleen valtaa ja alistaa toisen. Tulee pelko, häpeä ja uhan tunne, ja ne tuottavat lamaantumisen, Askola kuvailee tuntojaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)